Onze dienstverlening

Modern Finance is de toekomst van financiële informatiesystemen. Vanuit de financiële discipline - en met een gedegen IT-kennisniveau - bieden wij de volgende dienstverlening.

Pakketselectie

Wij bieden ondersteuning bij de selectie van ERP software en financiële software.

Onze focus ligt op de selectie van software voor financiële administraties, al dan niet onderdeel uitmakend van een ERP pakket.

Wij zijn gecertificeerd op Best Value.

Implementatie

De implementatie van ERP software en financiële software wordt vaak uitgevoerd door business partners van de softwareleverancier. 

Met jarenlange implementatie-ervaring met software van uiteenlopende leveranciers kunnen wij u als toekomstig gebruikers van de software optimaal ondersteunen bij het in gebruik nemen van de software. 

Gebruik informatiesystemen

Het in beheer hebben, maar ook het gebruiken van complexe software vraagt om een gedegen aanpak en kennisniveau.

Wij bieden ondersteuning bij het beheer, maar ook het gebruik van de software: procesoptimalisatie, documentatie, handleidingen, trainingen, etc.

Modern Finance

"Bij Modern Finance worden handmatige taken vervangen door software robots en geavanceerde cognitieve systemen. Kosten voor financiële processen kunnen worden verlaagd met 75% bij een toenemende snelheid, nauwkeurigheid en control."

Bron: Oracle

Pakketselectie

 

Een pakketselectie voor een nieuw (financieel) informatiesysteem is een lastige klus.
Naarmate er strengere eisen worden gesteld en de gevraagde (geïntegreerde) functionaliteit meer wordt, zal ook de complexiteit van de gevraagde oplossing groter worden.
Leveranciers van met name ERP-pakketten kunnen alles aanbieden. Maar hebt u dat allemaal wel nodig? En biedt de geboden oplossing wel de oplossing voor uw problemen?

Goede businesscase
Onderdeel van de voorbereiding van een pakketselectie is de businesscase. Hebt u aan alle (verborgen) kosten gedacht? En wat levert het op?

Oplossing in de Cloud?
De Cloud is de toekomst. Maar is het voor ieder bedrijf op dit moment wel de beste oplossing? Dat verschilt per bedrijf en per oplossing. Het heeft voordelen, maar ook nadelen. Wij kunnen u helpen om de juiste afweging te maken.

Best Value Procurement
De Best Value aanpak is in Nederland bekend als prestatie-inkoop en Best Value Procurement (BVP). De aanpak is er op gericht om experts te selecteren en die zelf laten aangeven hoe ze de opdracht het beste kunnen uitvoeren. Dominante informatie is bepalend voor de selectie. Met deze aanpak kunnen kosten worden gereduceerd en waarde gecreërd.
Best Value Procurement voor de selectie van een ERP-leverancier? Wij helpen u graag bij BVP.

Samenwerking
Om de volledige functionaliteit van een ERP-systeem te kunnen afdekken werken we o.a. samen met implementatiepartners en een netwerk van ZZP-ers.

Wij hebben o.a. ervaring opgedaan met de volgende systemen:

Maar ook met:

Project

Een project is een tijdelijke organisatie die is opgezet met als doel één of meer zakelijke producten op te leveren volgens een overeengekomen Business Case.

Bron: Prince2

Implementatie

 

Leveranciers van met name ERP-pakketten kunnen alles aanbieden.
Maar hebt u dat allemaal wel nodig? En biedt de geboden oplossing wel de oplossing voor uw problemen?

Implementatiepartners en opdrachtgeverschap
Complexe ERP-software of financiële software wordt vaak geïmplementeerd door implementatiepartners. Een mooi implementatieplan met een strakke planning en een beperkte scope moeten een uitstekende implementatie geven. Maar hebt u wel voldoende ervaring en inzicht om te beoordelen of dat wel realistisch is? Vaak lopen projecten uit, en lopen de kosten uit de hand. Omdat er geen weg terug is, kunt u niet anders dan doorgaan.
Wij kunnen u helpen met een kritische en ervaren kijk op de zaak en het invullen van goed opdrachtgeverschap.

Businesscase
Tijdens de voorbereidingsfase is een businesscase opgesteld. Vaak is dit een statisch document. Durf tijdens de implementatie de businesscase bij te stellen. En neem daarop actie.

Samenwerking
Om de volledige functionaliteit van een ERP-systeem te kunnen afdekken werken we o.a. samen met implementatiepartners en een netwerk van ZZP-ers. Zo werken we o.a. samen met: Ronald Ekkelkamp, Husslage Consultancy en Fischer Consultancy.

Wij hebben o.a. ervaring opgedaan met de volgende implementatiepartners:

Gebruik (financiële) informatiesystemen

 

Met een pakketselectie en een implementatie zijn we natuurlijk nog niet klaar.
Bij het gebruik van (financiële) informatiesystemen moeten ook de nodige hobbels worden overwonnen.
Met een gedegen financiële achtergrond (RC en QC) bieden wij vakinhoudelijke ondersteuning bij het beheer en het gebruik.

Ondersteuning bij beheer en gebruik
Wij bieden ondersteuning bij het gebruik van o.a. de volgende modules:
-  Grootboek
-  Job Cost
-  Projectadministratie
-  Debiteuren / Crediteuren
-  Bankverwerking
-  Vaste Activa

Maar ook voor de volgende onderwerpen kunt u bij ons terecht:
-  de verwerking van het Europese betalingsverkeer
     » transfer, cheque, draft, auto debit
-  het opzetten en onderhouden van een securitymodel
-  BI Publisher
-  digitale factuurverwerking
     » scannen, opslag, workflow, e-facturen UBL en HR-XML

Datawarehouse en managementrapportage
Next Finance is meer dan alleen maar het (geautomatiseerd) vastleggen van transacties.
Wij hebben ervaring opgedaan met de modernste technieken voor datawarehouses en rapportagetools: Oracle, Essbase, Business Objects, Crystal Reports.

Digitale factuurverwerking
U kunt bij ons terecht voor het opzetten van een 'scanstraat'. Maar wij werken ook al jaren met e-facturen.  Daarbij hebben wij kennis opgedaan met aansluiting op Digipoort van Logius. Digipoort is de elektronische postbus voor de overheid. Voor de Rijksoverheid moeten inkoopfacturen worden aangeboden via Digipoort. Gemeenten hebben veelal voor een andere oplossing gekozen. Neem gerust contact met ons op. Dan leggen wij u de mogelijkheden uit.

Voor meer informatie: